الموضه والجمال

اطعم بيتزا بالجمبري


عجينة بيتز
ا:
2كوب دقيق

نصف ملعقة صغيرة ملح
2ملعقة كبيرة زيت
ملعقة صغيرة سكر
ثلاث ارباع كوب لبن او ماء
خميرة بيرة او فورية

الصلصة والبحشو

• نص كيلو جمبري متوسط مقشر.
• 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم
• 1فص ثوم مفروم ناعم
• 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
• 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة
•1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة
1 بصلة مقطعة شراح
•1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
2/1كوب جبنة شيدر مبشورة
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
• ملح وفلفل
• نص حزمة كرفس.

الطريقة:
عمل العجينة :
*تدعك الخميرة بالسكر ويضاف اليها الماء الدافئ او اللبن
* يوضع الدقيق فى سلطانية ويضاف الملح وتعمل حفرة بوسطة يصب فيها الزيت ويضاف الخميرة واللبن وتعجن بملعقة خشب من الداخل للخارج تدريجيا حتى تتكون عجينة متوسطة الليونة
*ترفع الملعقة وتلت العجينة باليد حتى تصير ملساء ناعمة مطاطة لاتلتصق بالسلطانية او اليد

*تغطى العجينة وتترك لتخمر لمدة ساعة
تشكل كالاتى :
تدهن الصينية منخفضة الجوانب بالزيت يؤخد نصف العجينة وتشكل على هيئة مستديلا توضع بالصينية وتبطط باليد حتى تملاء الصينية وترتفع حوالى نصف سم وبدلك تكون جاهزة لوضع الصلصة والحشو عليها


1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل.

2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي.
3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل الأحمر والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على السطح وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث.
5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
ثقافة بلا حدود