الموضه والجمال

طريقه عمل الكوسه باللحمه



المقادير
1/4-1كيلولحمة
1-2كيلو كوسة خضراء صغيرة
1/2-3 1كيلو طماطم
1/2-4فلفل طويل حامي
4-5بصلات كبيرات
1-6راس ثوم متوسطة الحجم
10-7فصوص ثوم اضافية
1-8ملعقة من مخلوط ورق لورا مبشور+حبهان+مستكة
1-9ماعقة كبيرة فلفل اسود1/4كوب زيت
1-10كوب شوربة كبير الحجم ساخن جدأ

طريقة  
طريقة تحضير اللحمة
1-قطع اللحمة قطع صغيرة الحجم
طريقة تحضير الكوسة :
2-قطع الكوسة الي حلقات صغيرة بعد غسلها
طريقة تحضير الطماطم 
3-قطع الطماطم الي قطع صغيرة الحجم
طريقة تحضير الفلفل:
4-قطع الي كاريهات صغيرة جدأ بحيث تبدووكأنها مبشورة
طريقو نحضير البصل:
5-يقطع البصل الي صغيرة جدا
 طريقة نحضير الثوم:
6-يقطع الفلفل الي كاريهات صغيرة جدا.تقشر العشرة فصوص ثوم تمهيدا لاستخدامها لاحقا.
7-يخلط الثوم والبصل والفلفل الاخضر والفلفل الاسود مع اللحمة وثتدعك حيدا ثم تترك لمدة 10دقائق في اناء.يراعي خلط نصف الكميات فقط من الثوم (1/2 راس ثوم) والبصل والفلفل الاسود و ورق اللورا المبشور+الحبهان +المستكة 
8-تضاف الكوسة علي الخلطة السابقة في اناء ثم تضاف قطع الطماطم (نصف الكمية فقط)ثم ثقلب باليد لمدة 5 دقائق
9-تفرد الكوسة في صينية فرن كبيرة الحجم.بتم خلط نصف كمية الطماطم المتبقية مع نصف كمية المتبقية مع الثوم(راس الثوم)والبصل والفلفل الاخضر والفلفل الاسود وورق اللورا مبشور+الحبهان+المستكة في اناء مستقل ثم تفرد علي وجة الكوسة.ثم ترش الكمية المتبقية من ورق اللورا المبشور+الحبهان+المسنكة ثم يرش 1/4 كوب الزيت علي وجة الكوسة ثم يتم ادخلها في الفرن لمدة1/2 ساعة.يتم تسخين كوب الشوربة في هذة الاثناء 
10-يفتح الفرن ويضاف كوب الشوربة الساخن للصينية .ثم تزج في الفرن لمدة 1/2 ساعة اخري ترفع الصينية بعد نضجها الي المستوي الاعلي في الفرن لمدة 10 دقائق كي يحمر وجهها
11-تقطع العشر فصوص ثوم الي قطع صغيرة ثم تطش في الزيت في طاسة وتقلب حتي تصفر ترش محتويات الطاسة علي وجة الكوسة ثم نزج داخل الفرن بعد اطفاؤة لمدة 5 دقايق . ثم تقدم ساخنة مع  الآرز والسلطة الخضراء 
                                                           بالهنا وشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
ثقافة بلا حدود